Δραστηριότητες

ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ
Στα 500 μ. από τον ξενώνα δεσπόζει το φημισμένο Μοναστήρι της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας χτισμένο μετά το 1455. Οφείλει την ονομασία του στην εικόνα της Παναγίας που διασώθηκε από την μανία των Τούρκων στο χωριό Αμπελάκια της Θεσσαλίας και κατά την παράδοση βρέθηκε μετά από θαύμα στην περιοχή. Η Ιερά μονή προσελκύει χιλιάδες πιστούς όλο το χρόνο.

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΚΑΚΑΒΟΥ
Το φαράγγι του Κάκαβου απέχει μια ώρα από την Αμπελακιώτισσα και είναι καλά σηματοδοτημένο. Το κεντρικό ποτάμι που διασχίζει το φαράγγι είναι ο Κότσαλος. Σε υψόμετρο περίπου 650μ. το γεφύρι του Κάκαβου ενώνει στο στενότερο σημείο του, τις απόκρημνες πλαγιές του φαραγγιού. Το χτίσιμο του ανάγεται στα τέλη του 19ου αιώνα. Το μήκος του είναι 15 μέτρα, το πλάτος του περίπου 2 ενώ το ύψος του από την κοίτη του ποταμού ξεπερνάει τα 10 μέτρα. Το γεφύρι διευκόλυνε τη συγκοινωνία και τις ανάγκες της επικοινωνίας με το διπλανό χωριό την Άνω Χώρα. Απ’ το λιθόστρωτο δρόμο του περνούσαν ταξιδιώτες, αγωγιάτες με τα μουλάρια τους, πραματευτάδες, ταχυδρόμοι, τσοπάνηδες με τα κοπάδια τους, προσκυνητές του μοναστηριού.

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
Η κορυφή της Τσεκουρας έχει υψόμετρο 1732μ. Αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί από τις ψηλότερες, η θέα προς κάθε σημείο του ορίζοντα είναι εντυπωσιακή, με πιο θεαματικό προς τα ΒΑ τον επιβλητικό ορεινό όγκο των Βαρδουσίων. Κάτω χαμηλά προς τα νότια η Αμπελακιώτισσα. Περνώντας το δρόμο για τη Περδικόβρυση 7χλμ. πάνω από το ξενώνα σε μια στροφή του δρόμου με αρκετό χώρο για παρκάρισμα αφήνεις το αυτοκίνητο και από αυτό το σημείο ξεκινάει το μονοπάτι. Υπάρχει και συντομότερη διαδρομή που ανεβαίνεις απ’ ευθείας στην κορυφή είναι όμως κουραστική κι απότομη. Από αυτό το σημείο του δρόμου βλέπει κανείς, αν δεν θέλει να κατέβει μέχρι εκεί, τη λίμνη του Εύηνου και τα γύρω χωριά. Υπάρχουν κι άλλες ωραίες κορυφές που μπορούμε να ανέβουμε ο Προφήτης Ηλίας και μακρύτερα ακόμα το Τσακαλάκι.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΥ
Σε απόσταση μόλις 15 χιλιόμετρα από τον ξενώνα θα βρεθείτε δίπλα στη λίμνη. Η διαδρομή είναι πανέμορφη, και αν και κάποιο σημείο είναι χωματόδρομος, δεν θα δυσκολευτείτε. Βεβαία, για αυτούς που διαθέτουν 4χ4 η διαδρομή προσφέρετε για …δοκιμές. Η τεχνητή λίμνη, βρισκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον όπου θα θαυμάσετε το τοπίο, ή μπορείτε να ταξιδέψετε παράλληλα στις όχθες και να επισκεφτείτε παραδοσιακά χωριά. Ο δρόμος οδηγεί στο Καρπενήσι.